EPS huizen Kreekpark

Deze 2-onder-1-kap is zeker voor herhaling vatbaar. Het ontwerp krijgt straks een plek in onze vaste catalogus. We bouwden dit type voor de eerste keer in het Kreekpark in Den Helder.

De uitdaging was niet zozeer om twee extreem energiezuinige, levensloopbestendige en verrassend ruime woningen onder één dak bij elkaar te brengen. We wilden dit ook nog eens opmerkelijk kostenefficiënt doen. Samen met de twee opdrachtgevers vonden we met de constructie van EPS en lightweight steel een prachtige oplossing. Onze vakmensen bouwden de twee woningen uitzonderlijk snel volledig op de bouwplaats.

Nadat de fundering was gelegd zagen verbaasde buurtgenoten binnen de kortste keren deze 2-onder-1-kap ontstaan en kon bijvoorbeeld al de vloerverwarming worden gelegd. Toch was er geen sprake van prefab bouw, alles werd op de bouwplaats zelf gedaan. Bijna traditioneel, zou je kunnen zeggen. Ofschoon hier sprake is van een in Nederland nog zelden vertoonde innovatieve oplossing. Eenvoud als kenmerk van het ware, geldt zeker voor deze slimme 2-onder-1-kap in Kreekpark Den Helder.

De EPS-constructie blijkt eens te meer veelzijdig en dus van alle markten thuis. Deze bouw is immers zowel geschikt voor de slimme bouw van deze 2-onder-1-kap in Kreekpark als voor bijvoorbeeld een exclusieve natuurvilla of een grote brandweerkazerne!