Tiny Villa HoffvanKnip

HoffvanKnip

is de naam die een van de meeste recente tiny houses in de Falgatuinen draagt. Aannemingsbedrijf Dozy en DozyZero Veerhuis zijn nog maar net begonnen maar de bouw trekt nu al door de bijzondere bouwmethode veel bekijks.

Niet geheel onterecht, de tiny house/villa wordt namelijk gebouwd volgens het principe van het DozyZero Veerhuis bouwsysteem. Dat betekent dat de tiny house/villa voornamelijk bestaat uit EPS (isolatiemateriaal) en LWS (Light Weight Steel). Door deze bouwmethode is de woning licht van gewicht is en heeft het een extreem hoge isolatiewaarde. Bijkomend voordeel is dat je een redelijke stille bouwplaats met weinig kraaninzet hebt.

Als het dak gereed is wordt er begonnen met het bevestigen van de EPS-platen. Ook aan de binnenkant wordt de woning nog geïsoleerd. Uiteindelijk krijgt de woning een lichtblauwe stuclaag.

De bewoners kiezen er voor om geheel gasloos en zonder houtkachel te wonen. Om de woning te verwarmen maken ze gebruik van elektrische vloerverwarming. Ook wordt er gekookt op elektriciteit. Om dit alles te kunnen doen worden er 21 zonnepanelen geplaatst. Verwachting is dat de bewoners voor de winter hun intrek nemen.