De Elft / Marten Snoodijkhof

De Elft is een historische plek in Hippolytushoef

Project De Elft eert deze bijzondere plek met een eigentijdse, herkenbare invulling, die letterlijk en figuurlijk voor veel Wieringers bereikbaar is. Wij zijn nu hard aan het werk om dat ideaal te realiseren. Een unieke bouwlocatie als die van Project De Elft vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Maar de contouren zijn duidelijk, architect GeO uit Schagen ontwierp voor ons een prachtplan met een 3-kapper en 16 woningen 2-onder-1-kap.

Wat staat ons voor ogen?

Het jongste ‘buurtje’ van De Elft moet uiteraard klaar zijn voor de toekomst.

In onze optiek betekent dat energieneutraal (‘nul op de meter’) en het gebruik van duurzame materialen, die het milieu sparen. Zo gebruiken we voor de hoofddraagconstructie lichtgewicht staal en EPS, twee bouwmaterialen die 100% recyclebaar zijn. De 16 woningen aan het te realiseren laanplantsoentje achter De Elft worden levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat zij voor meer levensfases geschikt of aanpasbaar zijn.

Marten Snoodijkhof

Voor de naamgeving van de 16 huizen achter de Elft mochten we van de gemeente Hollands Kroon een prijsvraag uitschrijven. We menen dat dit een leuke ‘bijvangst’ van het project is geworden. Dankzij de prijsvraag krijgt Wieringer verzetsman Marten Snoodijk alsnog de vermelding die hij al heel lang verdiende. Deze bekende Wieringer werd kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog door de bezetter doodgeschoten.

VERKOCHT

De belangstelling voor de 19 huizen was vanaf de eerste dag groot. Veel Wieringers toonden interesse, maar ook bewoners van de Randstad bleken op zoek naar de rust en ruimte die het ‘geheime waddeneiland’ nog altijd kan bieden. Uiteindelijk zijn alle 19 woningen nog voor het einde van alle vereiste procedures verkocht.

Verbouwen?

De Marten Snoodijkhof is een prachtig bouwplan. Maar wij begrijpen heel goed dat er ook belangstellenden afhaakten. De 3-kapper is nu misschien iets te groot, de tijd is niet rijp voor een levensloopbestendige woning, de investering vergt iets te veel, of bij nader inzien is de huidige woning en tuin toch de allermooiste plek. Ook dan past wellicht een Tot ziens! Dozy helpt graag om uw huidige woning tot uw droomhuis te maken. We denken met alle plezier mee over een verbouwing of uitbreiding. Neem dus gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op